You are currently viewing Változókor? Segítség a természet tárházából

Változókor? Segítség a természet tárházából

Sziasztok Csajok! Gabi vagyok, és mint ahogyan sokan mások is a korosztályomban, én is a változókor küszöbén állok. Ez egy izgalmas, de néha kihívásokkal teli időszak a nők életében, és én elhatároztam, hogy a lehető legharmonikusabban igyekszem átvészelni. Az élet minden területén azt vallom, hogy ha előre felkészülünk a kellemetlen helyzetekre, sokkal könnyebben átvészeljük a kihívásokat. Mint testileg, mind lelkileg.

Mint ahogy már tudjátok, az elmúlt hónapokban elkezdtem érezni a menopauza első jeleit, mint a hőhullámokat, az alvászavarokat és a hangulatingadozást. Természetesen nem akartam rögtön hormonpótló terápiára adni a fejemet, ezért elkezdtem kutatni a természetes alternatívák után. Szeretném megosztani veletek, milyen gyógynövényeket találtam, amelyek tudományosan bizonyítottan hatékonyak a változókor okozta panaszok enyhítésében. Azt is figyelembe vettem, hogy ebben az időszakban a női szervezetnek milyen területeken van igénye extra támogatásra.

A változókor tüneteit enyhítő gyógynövények

Illatos bazsarózsa: Hozzájárul a nők egészségéhez, a menopauzás panaszok enyhítéséhez és az idegrendszer működéséhez.

Ázsiai ginzeng: Támogatja az egészséges kognitív funkciókat, a koncentrációt és koordinációs képességet, segíti megtartani a mentális egyensúlyt, emellett segíti a normál vérkeringést és növeli a fizikai teljesítőképességet.

Ginkgo biloba: Segíti a korral csökkenő memória és kognitív funkciók megőrzését, valamint támogatja a szellemi teljesítőképességet és hozzájárul a vérkeringés egészséges működéséhez.

 Bambusz: Szilikatartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok és ízületek egészségéhez.

Angyalgyökér: Hozzájárul a húgyutak egészségéhez.

Ha ti is a változókor tüneteitől szenvedtek, bátran keresgéljetek a természet tárházában, kísérletezzetek a gyógynövényekkel.

❤️ Szeretettel:

 Gabi