You are currently viewing Bambusz a kertben és az egészségben: a természet csodájától a menopauza támogatásáig

Bambusz a kertben és az egészségben: a természet csodájától a menopauza támogatásáig

Sziasztok csajok! Ezúttal a hétvégi kertészkedésem egyik új kedvencéről szeretnék mesélni nektek, a bambuszról 

Vasárnap egy kis kertészkedéssel töltöttem az időmet, mivel hivatalosan is beköszöntött az ősz, így az üvegházban tevékenykedtem, és elültettem cserépbe néhány bambuszt.  
Miért éppen cserépbe? A bambusz ültetéséhez a legideálisabb időszak a tavasz, így most csak átmenetileg használom az üvegházat. Tavaszig így gondoskodhatok róluk és felkészíthetem őket a szabadtéri életre.  
 

Talán már ti is észrevettétek, hogy mostanában egyre többet foglalkozom az ázsiai kultúrával és annak különlegességeivel, hiszen rengeteg olyan természetes megoldást találtam, amelyek segítenek megőrizni az egészségünket és javítják a közérzetünket. 
Javaslom nektek is a bambusz ültetését, mert hihetetlenül sokoldalú növény, számos jótékony hatással is rendelkezik. Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak az ázsiai kultúrában gyökerező természetes megoldások az egészségmegőrzés terén, és a bambusz ezek közül kiemelkedik. 

Nemcsak a kertben mutat jól, a szerencse növényének tartják, az egyik legértékesebb növény a világon. Az örökzöld növény levelei flavonoidokat tartalmaznak, melyek antioxidáns hatásuk révén képesek semlegesíteni a szabadgyököket, ezáltal gátolják az oxidatív stressz kialakulását. Különösen hasznos lehet a menopauza időszakában, amikor a bőr és a csontok extra támogatást igényelnek.  
A szilícium-dioxid tartalma segít a csontok erősítésében és a bőr rugalmasságának fenntartásában, természetes módon. 

 

Tudtátok, hogy a bambusz ilyen egészségtámogató tulajdonságokkal bírhat? Próbáltatok már valamilyen bambuszt tartalmazó étrend-kiegészítőt? 

 

❤️Szeretettel:  

Gabi