You are currently viewing A menopauza – a Férj szemével

A menopauza – a Férj szemével

Sziasztok Csajok! A mai blog kicsit rendhagyó lesz mert nem én írom. Fontos látnunk, hogy egy családban a bennünket ért változások, így a menopauza is,  a család többi tagjára is hatással vannak. Most az én drága férjemet, Pétert kérdeztem meg, ő hogyan éli meg a bennem lezajló változásokat. Úgy látom, hogy sok nő még a kedvese előtt is szégyelli, hogy a változókorba lépett. Pedig ez teljesen természetes dolog. Remélem Péter segít nektek kicsit abban, hogy bátran nyissatok a párotok felé.

Péter vagyok, és a feleségem, Gabi megkért, hogy osszam meg veletek a tapasztalataimat, és adjak betekintést abba, hogyan érintheti a menopauza a párkapcsolatot férfi szemszögből.
Amikor Gabi először említette, hogy a menopauza küszöbén áll, bevallom, nem tudtam pontosan, mit is jelent ez. Persze hallottam már róla, de sosem gondolkoztam el azon, hogyan érinthet egy nőt ez a változás, vagy hogy ez hatással lehet a kapcsolatunkra.

Meg hogy őszinte legyek – és ne vessetek meg érte – de azt hittem, ez idősebb korban jön a nőknél. És én úgy látom, hogy Gabi még cseppet sem „öreg”. Sőt!
Igazából nem értettem az elején, hogy mi van. Miért akadt ki néha annyira egy ottfelejtett kávéscsészén, amikor máskor meg semmi gond nincs. Nem tudtam, miért forgolódik annyit éjszaka – vajon mi bánthatja? Meg hogy minek szellőztet állandóan.

Azonban egy veszekedés után kibújt s szög a zsákból, és elmondta, hogy mi zajlik le benne. Ez nekem óriási megkönnyebbülés volt, eddig magamban kerestem a hibát, de kiderült, erről nem is én tehetek. Meg igazából senki sem tehet róla.  
Szerencsére Gabi rendkívül nyitott volt a kommunikációra. Beszéltünk a félelmeiről, a frusztrációjáról, és arról, hogyan érinti ez a változás a kapcsolatunkat. Én pedig igyekeztem türelmes és támogató lenni, és megérteni Őt. Persze voltak napok, amikor Gabi türelmetlenebb volt velem, és én is nehezen viseltem a hangulatingadozásait. De ezeken a nehézségeken is sikerült túljutnunk a beszélgetésekkel.

Azt hiszem, a menopauza kapcsán a legfontosabb a nyílt kommunikáció. Fontos, hogy a férfiak is nyitottan beszéljenek a partnerükkel a menopauzáról, és megértsék, hogy ez a változás nem csak a nőket érinti. Támogatnunk kell őket, és türelmesnek kell lennünk velük.

Mert nem szabad elfelejtenünk, hogy egy nő mennyi áldozatot hozott és hoz a családjáért. Itt az idő, hogy egy kicsit visszaadjunk belőle. Ha nyitottan állunk hozzá, és támogatjuk egymást, akkor ez a változás megerősítheti a párkapcsolatunkat, és még szorosabbá teheti a köztünk lévő köteléket.
 ❤️ Szeretettel:
 Péter